Скандал навколо «Миколаївелектротрансу». Миколаївські тролейбуси виходять на маршрут в жахливих умовах

Скандал навколо «Миколаївелектротрансу». Миколаївські тролейбуси виходять на маршрут в жахливих умовах

Про невтішний стан миколаївських тролейбусів, які курсують містом та возять пасажирів, згадували на засіданні транспортної депутатської комісії. На комісії виступив один з водіїв "Миколаївелектротрансу" Євгеній Міхненко, який розповів про жахливий стан речей, що кояться на підприємстві. Він працює водієм вже рік. І за його словами, більшість з електротранспорту просто не можна випускати на маршрут, бо він не відповідає правилам безпеки. Тролейбуси розбиті, іржаві та багато з них просто небезпечні. Переважна кількість з них - це саме ті старі чехословацькі машини, придбані ще за головування Юрія Гранатурова. Тролейбуси не ремонтуються взагалі, - розповідає чоловік. А замість цього, з них знімається все справне обладнання та чіпляється на інші тролейбуси.

Євгеній Міхненко

Є.М.: Машины не ремонтируются вообще. Они доводят до такой степени, чтобы они стали. Вот когда они становятся по заявке. Тогда их останавливают на ремонт. Но ремонт можно сделать за день. С этих машин снимается все что надо на те, которые стоят долго время. То есть этот троллейбус становится донором. Как это было с моим.

В якому стані тролейбуси виходять на маршрут, Євгеній Міхненко проілюстрував фотографіями та відео, які є в розпорядженні СВІДОК.info. Судячи з них, можна побачити жахливий стан громадського транспорту, який перевозить пасажирів вулицями Миколаєва: іржаві, аварійні двері, незаізольовані електричні дроти, прогнилий метал та підлога, порізані та зношені покришки, відсутність гайок та деяких комплектуючих, відсутність радіоприймачів(що є грубим порушенням водійських інструкцій) та багато інших недоліків, які становлять небезпеку під час руху.

 

 

 

 

 

Окрім цього Євгеній Міхненко звернув увагу на численні порушення правил безпеки перевезення пасажирів. Зокрема водії вимушені продавати квитки під час руху, що так само є грубим порушенням інструкцій.

М.Є.: Талоны продают все водители во время движения, тем самым подвергая опасности пассажиров. Это категорически запрещено многими пунктами, приложениями и правилами безкондукторного обслуживания.

Голова комісії Володимир Євтушенко під час засідання комісії заявив, що це він покликав Євгенія Міхненко виступити та показати стан речей, що коїться на "Миколаївелектротрансі". Адже, як депутат повідомив потім, керівництво підприємства нібито намагається плести інтриги. Нещодавно на адресу депутатів надійшла звернення від "Миколаївелектротрансу" з підписами його працівників, проти перевірок, які здійснюють депутати транспортної комісії.

Володимир Євтушенко

В.Є.: Обращение с подписями по поводу работы Садыкова и Евтушенко. Что мы якобы подрываем авторитет предприятия, что мы хотим его захватить.

Володимир Євтушенко завірив журналістів, що намірів чинити незаконні дії проти "електротрансу" у депутатів немає.

В.Є.: Так вот, я всем журналистам заявляю, что у меня нет никаких желаний захватывать "электротранс", территорию "электротранса" или совершать другие незаконные действия против этого предприятия.

Більше того Володимир Євтушенко запідозрив керівництво "Миколаївелектротрансу" в різних незаконних махінаціях.

В.Є.: Электроды списываются в день по 100 кг, вместе с болтами. это при том, что рядом находится Центральный рынок. И все это, наверняка...А бензин там списывается по 100-по 200 л. в день... Вот мы ходим по предприятию, прошлись, через 20 мин. возвращаемся случайно с Садыковым, и Садыков обратил внимание на путевый лист. Когда мы выходили его не было, а когда вернулись, он есть уже, магнитом прикреплен. И буквально за 20 минут списано 40 литров бензина... А предприятие является нашим донором и получает по 60-65 миллионов гривен ежегодно.

Всі документи про стан справ на підприємстві наразі надали в Миколаївське управління транспорного комплексу, зв'язку та телекомунікацій де вони і проходитимуть відповідну перевірку.

Читайте по темі:

Вместо требуемого депутатами увольнения Лисовского в руководстве «Николаевэлектротранса» появился новый директор

Депутаты повторно обратятся к мэру с рекомендацией уволить директора КП «Николаевэлектротранс»

Депутаты требуют от руководителя «Николаевэлектротранса» программу развития общественного транспорта

Жалобы, долги, нарушения: депутаты вновь «взялись» за «Николаевэлектротранс»

«Николаевэлектротранс» игнорирует потребности людей с ограниченными возможностями, - общественники