У Миколаєві випустили 18 майбутніх водіїв і водійок електротранспорту, але потреба в них все ще є

У Миколаєві випустили 18 майбутніх водіїв і водійок електротранспорту, але потреба в них все ще є

У Миколаєві чергова група майбутніх водіїв та водійок електротранспорту отримали свідоцтва про закінчення навчання. Сьогодні, 14 березня, на КП “Миколаївелектротранс” урочисто вручили свідоцтва 18 керманичам: 12 - тролейбусів та 6 - трамваїв.  

Навчання тривало 3,5 місяці. Документ про закінчення курсу випускникам вручив директор КП “Миколаївелектротранс” Юрій Сметана.  

“Хочу подякувати вам, що ви відгукнулися на наше оголошення, прийшли  на навчання й успішно його завершили. Ви всі молодці! Але ви маєте розуміти, що водії - це обличчя нашого підприємства. Тому що кожного ранку, коли людина їде на роботу, одним із перших, кого вона буде бачити, - це ви. Не всі наші пасажири прокидаються з гарним настроєм, тому ви маєте їх зустрічати з посмішкою”, - сказав Юрій Сметана.

Далі майбутні водії та водійки електротранспорту мають скласти іспити на водійське посвідчення відповідної категорії. Після чого будуть працевлаштовані на підприємстві. 

Загалом за час повномасштабної війни, з 22 лютого 2022 року, на “Миколаївелектротранс” підготували 52 водіїв: 6 водіїв трамваїв та 46 - тролейбусів. 

Але потреба у фахівцях ще досі існує. Адже, за словами директора підприємства, комунальний транспорт в місті продовжує розвиватися. Наразі на “Миколаївелектротранс” очікують надходження тролейбусів з автономним ходом до 20 км. Вони мають з'явитися у місті вже протягом наступних двох місяців. До кінця року планують отримати 25 таких тролейбусів. Це дозволить забезпечити електротранспортом віддалені райони міста. Таке оновлення буде можливим завдяки продовженню співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку спільно з Урядом Данії.

“Враховуючи заплановане поповнення тролейбусного парку цього року, нам потрібно ще близько 150 водіїв. Зараз є 102 водія тролейбусів та 96 - трамваїв. Водіїв трамваїв нам вистачає, але все одно продовжуємо набирати, тому що є плани оновлення трамвайної мережі. Підготовка нових водіїв трамваїв та тролейбусів дозволить випускати на маршрути міста більше електротранспорту”, - пояснює Юрій Сметана.  

Наразі підприємство розпочало набір в нову групу навчання водіїв трамваїв та тролейбусів. Термін курсу складає 14 тижнів. Студентам виплачується стипендія і з 1 січня вона збільшується до 7100 грн на місяць. Старт навчання з 15 квітня. 

Тож запрошуємо всіх бажаючих отримати нову професію та стабільну офіційну роботу на сучасному підприємстві, що продовжує розвиватися!  

Уся інформація за телефоном 050-327-48-91 або заповнюйте анкету за посиланням і вам зателефонують.