Безпека, наповнення бюджету та стан доріг: відбулася 20-та сесія Миколаївської облради

Безпека, наповнення бюджету та стан доріг: відбулася 20-та сесія Миколаївської облради

У четвер, 14 березня, під головуванням першого заступника голови Миколаївської обласної ради Антона Табунщика відбулася 20-та позачергова сесія Миколаївської обласної ради. 

В онлайн засіданні взяли участь понад 40 депутатів. Розглянули 17 питань порядку денного та чотири питання в розділі «різне».

На початку сесії заслухали інформацію від виконувача обов’язків керівника обласної прокуратури Дениса Фальченко про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності органів Миколаївської прокуратури за 2023 рік.

Розглянули й майнові питання. Одне з рішень стосувалося орендної плати за користування комунальним майном у період воєнного стану.

«Обласний бюджет необхідно наповнювати, аби направляти ці кошти на допомогу Збройним силам. Тож, повернули орендну плату за нерухоме комунальне майно у повному обсязі. За виключенням нерухомого майна у громадах, що входять до переліку тих, де тривають бойові дії. На сьогодні це Очаків та Куцуруб, але у разі внесення змін Мінрегіону до переліку, цей список буде мінятись. Сучасні реалії вимагають повної консолідації зусиль та спрямування більшості бюджету на допомогу армії», - прокоментував Антон Табунщик.

Також на засіданні розглянули та підтримали депутатське звернення щодо забезпечення транспортного сполучення Єланецької громади з Вознесенськом і Новим Бугом дорогами Н-14 і Р-55. Наразі громада потребує невідкладного ремонту цих доріг, оскільки ними місцеві мешканці користуються і для доступу до медичних закладів.