Миколаєву поставлять більше 30 тролейбусів з автономним ходом: їх пустять у віддалені райони

Миколаєву поставлять більше 30 тролейбусів з автономним ходом: їх пустять у віддалені райони

Наприкінці минулого року Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич повідомив, що вже відбувся міжнародний тендер на придбання для міста тролейбусів з автономним ходом до 20 км.

Детальніше про це в ефірі програми «Діалог» на ТРК «МАРТ» розповів директор КП «Миколаївелектротранс» Юрій Сметана.

Він нагадав, що свого часу Миколаївська міська рада підписала кредитний договір з Європейським банком реконструкції та розвитку на оновлення тролейбусного парку міста. По першому лоту Миколаїв вже отримав 37 із 40 запланованих тролейбусів «Дніпро», які зараз курсують містом. Другий лот — це тролейбуси з автономним ходом до 20 км для залучення їх на маршрутах у віддалені райони міста.

«Нами підписано контракт з українським виробником — фірма «ПТС», місто Бровари Київської області, яка виграла цей тендер. Контрактом передбачається поставка 31 тролейбусу протягом 12 місяців з дня сплати авансового платежу», - розповів Юрій Сметана.

Директор КП додав, що нашому місту дуже допоміг Уряд Данії, який виділив 3,9 млн євро на цей проєкт. Крім того міська влада шукає кошти, щоб була можливість закупити додаткові тролейбуси за цим контрактом.

Юрій Сметана повідомив, що новий транспорт планують пустити в Корабельний район. Крім того опрацьовуються й інші маршрути міста.