На КП «Миколаївелектротранс» розповіли про збитки, заподіяні ворожими обстрілами

На КП «Миколаївелектротранс» розповіли про збитки, заподіяні ворожими обстрілами

В неділю, 17 березня, окупанти ударили двома балістичними ракетами по Миколаєву. Внаслідок цього є загиблий та постраждалі, пошкоджено десятки будинків. Постраждала і інфраструктура міста, зокрема, удар прийшовся по трамвайним коліям.

Про збитки та відновлення пошкодженого в ефірі програми «Діалог» на ТРК «МАРТ» розповів директор КП «Миколаївелектротранс» Юрій Сметана.

«Було два прильоти. Між першим та другим якраз встиг пройти наш трамвай. Вже після того, як він пройшов, було пряме влучання в трамвайні колії. Пошкодження зазнало біля 50 метрів колії та 86 метрів контактної мережі. Загальні збитки підприємства склали близько мільйона гривень», - повідомив директор КП.

Незважаючи на значні пошкодження, рух трамваїв вдалося повністю відновити вже за два дні. Юрій Сметана подякував колегам за таку оперативну та злагоджену роботу.

Якщо ж оцінювати збитки КП протягом всього періоду, що триває повномасштабна війна, вони становлять більше 175 мільйонів гривень, додає директор КП «Миколаївелектротранс».

Всі роботи з відновлення підприємство веде своїми силами. Допомагають у цьому як міська рада, так і міжнародні партнери. Зокрема, це місто Прага, від якого було отримано дві вишки для ремонту контактної мережі, які працювали і на пошкодженій в неділю ділянці.