В Миколаївській ОВА прозвітували про відбудову інфраструктури та житла

В Миколаївській ОВА прозвітували про відбудову інфраструктури та житла

На Миколаївщині активно відбудовують житлові та комунальні об’єкти. За 2023 рік для відновлення було використано більше 400 мільйонів гривень. Також по області облаштовуються протирадіаційні укриття.

Про це повідомляється у сюжеті телеканалу «МАРТ».

 Саме відновлення стало пріоритетною задачею в діяльності департаменту містобудування та архітектури Миколаївської ОВА.

- Програми і кошти, які були виділені на ці цілі до державної адміністрації були в сумі 1 млрд 298 млн 724 тис. грн. Стосовно до кінця року і в силу різних обставин несприятливих погодних умов, сума коштів склала 445 млн 961 тис 548 грн., – розповіла в.о. директора обласного департаменту архітектури Світлана Григорʼєва.

Основна увага місцевої влади при відновленні зруйнованих чи пошкоджених об’єктів приділяється інфраструктурі, зазначає Світлана Григор’єва.

У відбудові житлового фонду допомагає програма «єВідновлення». З більш ніж шести тисяч заяв, поданих громадянами, на сьогоднішній день опрацьована половина – люди вже отримали компенсації.

Також по всій області продовжується облаштування протирадіаційних укриттів.

- Ми зараз займаємося цим питанням, шукаємо кошти, робимо проєкти, напрацьовуємо матеріали, щоб потім попросити кошти в обласному бюджеті на реалізацію цих ПРУ, – додала посадовиця.

Департамент архітектури не змінює своїх планів щодо пріоритетів на відновлення постраждалих об’єктів як житлового, так і комунального фонду. Війна триває, і майже щодня доводиться фіксувати руйнування внаслідок російських атак.