Можливості є: у Миколаєві розповіли про надання допомоги з протезування

Можливості є: у Миколаєві розповіли про надання допомоги з протезування

На сьогодні в державі всі можливості до протезування як військових, так і цивільних є. Про це повідомила начальниця управління охорони здоров'я Миколаївської міськради Ірина Шамрай в ефірі програми «Діалог» на ТРК «МАРТ».

«Протез — це як взуття. Його необхідно міняти кожні два-три роки. Тож, якщо пацієнти встановлюють протез за кордоном чи навіть в іншій області, то всі питання, навіть незначні, які виникають в процесі, доведеться вирішувати там на місці. Пацієнт отримує всю інформацію про протезно-ортезні майстерні та можливості протезування. У нас в місті зареєстровано дві такі майстерні», - повідомила Шамрай.

Наразі, за її словами, є дуже великі можливості зі встановлення протезів. Складові отримуються на пряму з Японії, виготовляються вони на сучасному обладнанні.

«Крім того, ми розуміємо, який це стрес для людини. Тому працюють також з пацієнтами і психологи», - додала начальниця управління.

В місті працює два стаціонарних реабілітаційних відділення для таких пацієнтів — в лікарнях №№4 та 5. До кінця року планується відкриття ще одного.