Підтримка підприємств регіону: до Миколаївщини завітала голова представництва МОМ в Україні

Підтримка підприємств регіону: до Миколаївщини завітала голова представництва МОМ в Україні

У понеділок, 25 березня, у рамках діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва у Миколаїв з робочим візитом прибула делегація Міжнародної організації з міграції у складі голови представництва МОМ в Україні Алессії Скіавон, регіонального менеджера МОМ Афсара Хана та керівника регіонального офісу МОМ в Україні Романа Андрушка.

Під час візиту пройшла зустріч з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом, його заступником Миколою Маріновим, директором департаменту економічного розвитку та регіональної політики ОВА Олександром Корольовим та позаштатним радником першого заступника начальника ОВА Дмитром Тарасенком.

Сторони підбили підсумки щодо реалізації спільних проєктів у межах регіону. Зокрема, обговорили результати надання грантів для мікро- та малих підприємств, які постраждали від війни, а також процес відновлення (ремонт) пошкоджених внаслідок ворожої агресії закладів охорони здоровʼя та соціального захисту області.
Віталій Кім висловив подяку представникам іноземної делегації за вже надану вагому гуманітарну та фінансову допомогу, яка посилює економічні спроможності та благоустрій Миколаївщини. 

Своєю чергою, голова представництва МОМ в Україні Алессія Скіавон подякувала присутнім за виконання попередніх домовленостей та запевнила про готовність організації до розширення напрямків співпраці задля ефективного подолання викликів, повʼязаних з війною. 

Так, за її словами, в найближчій перспективі організація спрямує свої сили на підтримку аграрного сектору, шляхом надання грантів працівникам фермерського господарства.