Понад 500 книжок назбирали українці для розбомблених бібліотек Миколаївщини

Понад 500 книжок назбирали українці для розбомблених бібліотек Миколаївщини

У Миколаївській області бібліотечні фонди читалень, що постраждали внаслідок російської військової агресії поповнюють небайдужі українці. Вони надсилають літературу до обласної універсальної наукової бібліотеки. Там книжкові надходження розподіляють за потребами.

«Станом на перше квітня ми отримали 14 посилок з трьох регіонів України (Одеської, Вінницької й Київської областей), а також Інституту історії України НАН України. Це понад 500 примірників видань українською мовою для різних вікових категорій. Дуже неочікувано і приємно було, коли разом з книжками ми побачили іграшки для найменших читайликів», – зазначила начальниця управління культури, національностей та релігій Миколаївської обласної військової адміністрації Олена Буберенко.

До слова, Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!» організований з нагоди відзначення 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Ініціаторами заходу виступили Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, за підтримки Міністерства освіти і науки України, Всеукраїнського проєкту «Єдині», студентських мовних омбудсменів та Асоціації мовних курсів.