В Миколаєві триває демонтаж МАФів та бігбордів: цього року року планують знести більше 120 конструкцій

В Миколаєві триває демонтаж МАФів та бігбордів: цього року року планують знести більше 120 конструкцій

У Миколаєві триває боротьба з незаконними тимчасовими спорудами. За останні тижні було демонтовано декілька занедбаних МАФів та рекламних бордів, дозвільних документів на розміщення яких не було.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «МАРТ».

Заступник начальника відділу нагляду за благоустроєм департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції Миколаївської міськради Денис Одинцов розповідає, що за останні два тижні демонтовано три тимчасові споруди і 9 незаконних рекламних засобів в Корабельному, Інгульському та Центральному районах міста.

«Здебільшого, демонтовані конструкції були в занедбаному стані. Те саме можна сказати і про рекламні засоби. Власники не виконували свої обов'язки щодо санітарного утримання цих бордів. Їх демонтаж сприяє приведенню міста в більш охайний стан», - каже Денис Одинцов.

Зокрема, було демонтовано МАФ в Ракетному Урочищі. Підприємницька діяльність тут не велась, сама споруда перебувала в занедбаному стані. Згідно з інформацією управління земельних ресурсів, права на користування цією ділянкою не надавались. У такому випадку департаментом було прийнято рішення щодо демонтажу тимчасової конструкції. Потім вона направляється на майданчик зберігання.

Робота з виявлення та демонтажу незаконних МАФів та рекламних бордів буде активно продовжуватись. В планах на 2024 рік прибрати 24 тимчасових споруди та 100 рекламних засобів.

Відзначимо, що певні елементи знесених конструкцій можуть бути направлені на користь ЗСУ для укріплення оборонних споруд.