Злочини проти українців: у Миколаєві відкрили виставку «Комунізм = рашизм»

Злочини проти українців: у Миколаєві відкрили виставку «Комунізм = рашизм»

У вівторок, 16 квітня, у Миколаєві відбулася презентація виставки «Комунізм = рашизм», яка висвітлює паралель між злочинами СРСР та сучасної росії.

Експозиція розповідає 13 історій українців, які стали жертвами російського імперіалізму у ХХ та ХХІ століттях. Серед них й житель Миколаївщини Йосип Болтовський, який у 1930-их очолив місцевий повстанський рух проти колгоспів.

На відкритті були присутні радниця начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Вікторія Олійник та представники управління культури, національностей та релігій ОВА.

Зазначимо, що експозиція створена на основі архівних документів Центрального державного архіву громадських об’єднань України, Державних архівів Волинської, Вінницької, Житомирської, Львівської та Миколаївської областей, сучасних світлин та задокументованих злочинів сучасної армії росії.

Організатором виставки у Миколаєві є Миколаївська обласна бібліотека для дітей за підтримки управління культури, національностей та релігій Миколаївської обласної військової адміністрації.

Усіх охочі можуть відвідати виставку у Миколаївській обласній бібліотеці для дітей. Триватиме вона протягом двох тижнів.