Ми твердо і непохитно стоїмо на боці України: Миколаївщину відвідав Віцеканцлер Німеччини Роберт Габек

Ми твердо і непохитно стоїмо на боці України: Миколаївщину відвідав Віцеканцлер Німеччини Роберт Габек

У пʼятницю, 19 квітня, у Миколаївській області з візитом перебувала німецька делегація на чолі з Федеральним Віцеканцлером, Міністром економіки та захисту клімату Федеративної Республіки Німеччина Робертом Габеком.

У рамках візиту відбулася зустріч з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом. Йшлося про всебічну підтримку Миколаївщини зі сторони Німеччини. Зокрема, відновлення пошкодженої внаслідок російських обстрілів інфраструктури, у тому числі й енергетичних обʼєктів, розвиток економічної співпраці, потреби українських захисників.

Роберт Габек запевнив, що Німеччина продовжить підтримувати Україну в її справедливій боротьбі.

«Ми твердо і непохитно стоїмо на боці України», – заявив він.

Зі свого боку Віталій Кім подякував уряду та населенню ФРН за надану допомогу протягом повномасштабного вторгнення. Також він розповів про оперативну обстановку на Миколаївщині, повернення населення у регіон та відновлення економічної стійкості.

«Нашими головними проблемами залишаються потреби у зброї, амуніції, сучасних засобах протиповітряної оборони та створення робочих місць. Потрібно, щоб місцева економіка працювала, а податки залишалися у регіоні. Тому що зараз наші порти закриті, майже 20% сільськогосподарських земель заміновані або не використовуються через релокацію підприємств, а великий бізнес практично не працює», – розповів очільник області.

Крім того, у межах візиту Роберт Габек поспілкувався з військовослужбовцями та дізнався про поточну ситуацію у прифронтовому регіоні та потреби Сил оборони України.

Цього ж дня разом з Віталієм Кімом делагація відвідала одну з лікарень регіону. Після російського удару заклад було відновлено у співпраці з міжнародними організаціями, у тому числі Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).

За результатами візиту Роберт Габек та Віталій Кім поспілкувалися з міжнародними медіа. Посадовці розповіли про подальшу взаємодію та напрямки спільної роботи.