Миколаївські волонтери відновлюють зруйнований дім 89-річної бабусі зі Степової Долини

Миколаївські волонтери відновлюють зруйнований дім 89-річної бабусі зі Степової Долини

На Миколаївщині волонтер Владислав разом із друзями відновлюють зруйнований внаслідок російського обстрілу будинок 89-річної жительки Степової Долини. Станом на 18 квітня відбудували пошкоджену стіну та накрили дах.

Про це кореспондентам Суспільного розповів волонтер Владислав Бараш.

Зі слів 25-річного Владислава, житло відновлюють за власної ініціативи. Відбудова триває вже чотири місяці. Будівельні матеріали купують на власні гроші, додає чоловік.

"Дізналися, що бабуся живе в такому будинку. Ми з одним товаришем приїхали, вирішили допомагати. Потім інші приєдналися і вже ми працювали в чотирьох. Була зруйнована стіна, тому ми піднімали домкратами дах і потім заливали фундамент. В основному кошти ми беремо свої, заробляємо, відкладаємо на паливо, а так цемент нам виділив місцевий голова", — розповідає Владислав.

Зокрема волонтери намагалися організувати збір на відбудову будинку.

"Збір бабусі ми відкривали взагалі на 100 000 гривень. Ми хотіли вікна поставити за гроші, але, на жаль, ми тільки зібрали там близько 3000, що навіть не вирахували на паливо", — каже волонтер.

Владислав розповідає, після інсульту власниця будинку Марія перебуває в лежачому стані. Наразі за жінкою доглядає її дочка.

"Складнощі — фінансові, на паливо щоденно йде 100 гривень. Сьогодні ми хочемо доремонтувати дах, зашити його всередині плитами, закрити всі дірки від уламків, аби нічого не сипалось на голову і можна було безпечно ходити в чистому будинку. Жінка проживала одна, максимально позитивна бабуся, дуже активна, завжди щось в себе прибирала. Коли ми приїхали, то нічого не робили, вона тут каміння прибирала, підмітала, на городі сапала, каже: "Має бути порядок". Зараз приїхала її дочка і допомагає", — говорить Владислав.