Миколаївський зоопарк святкує 123 роки з дня заснування

Миколаївський зоопарк святкує 123 роки з дня заснування

Сьогодні, 26 квітня 2024 року, Миколаївському зоопарку виповнюється 123 роки. Офіційною датою заснування закладу вважається 26 квітня 1901 року. Саме в цей день Микола Павлович Леонтович вирішив відкрити свою колекцію для всіх охочих її побачити, нагадали в зоопарку.

З тих пір минуло 123 роки історії: успіхів, перемог, труднощів і трагедій. П'ять поколінь фахівців віддали і віддають свої знання, сили і працю. Сотні тисяч тварин пройшли через його колекцію.

Наразі Миколаївський зоопарк – це один із найстаріших зоопарків України. Він має найбільшу колекцію диких тварин серед зоопарків України. Вона налічує близько 421 виду і 3171 особину.

Наш зоопарк є одним із об'єктів природно-заповідного фонду України, який утримує та розводить диких тварин, особливо зникаючих, рідкісних, занесених до Червоної книги України i міжнародних Червоних списків. Важливо розуміти, що саме така діяльність має значення на державному рівні і вносить свою частку у збереження природи України.

Не дивлячись на важкі часи, які переживає наша країна сьогодні, Миколаївський зоопарк активно працює та приймає відвідувачів. А в нагороду за це кожного дня чуємо приємні коментарі від відвідувачів.