На Миколаївщині облаштовують укриття та системи оповіщення населення

На Миколаївщині облаштовують укриття та системи оповіщення населення

Заступниця начальника управління з питань цивільного захисту населення Миколаївської ОВА Олена Горбачова розповіла, що область активно готується до можливих надзвичайних ситуації, зумовлених, зокрема, ведення бойових дій. Облаштовуються захисні споруди та системи оповіщення населення.

Про це повідомляє телеканал «МАРТ».

Безпека громадян в умовах великої війни залишається однією з пріоритетних задач органів місцевого самоврядування на Миколаївщині. В листопаді минулого року була прийнята цільова програма захисту населення від надзвичайних ситуацій на 2024 – 2028 роки.

- На реалізацію цієї програми з обласного бюджету було виділено 8 814 000 грн. Це заходи з модернізації та експлуатації автоматизованих систем оповіщення та поповнення регіонального матеріального резерву, – зазначила заступниця начальника обласного управління цивільного захисту Олена Горбачова.

Перша необхідність – попередити людей. Для цього на Миколаївщині побудована територіальна автоматизована система оповіщення, яка сигналізує про можливі загрози звуком сирен.

- Покращуються сирени. Вже ми фактично не залежимо від електромережі, частина сирен вже так облаштована. Ми можемо також перепідключати системи до мобільних мереж, підключати FM-лінії, – розповіла посадовиця.

Системи оповіщення дозволять громадянам вчасно зреагувати на загрозу та знайти укриття. Станом захисних споруд також опікується управління цивільного захисту.

- В рамках нарощування фонду захисних споруд 504 найпростіших укриття були обстежені та взяті на облік. на зупанках громадського транспорту, ми можемо бачити, що 26 укриттів є в Миколаєві та ще 17 – у місті Очакові, – додала пані Олена.

Олена Горбачова зазначила, Миколаївщина готова до реагування на будь-які надзвичайні ситуації. Необхідні підготовчі заходи вживаються на регулярній основі.