Відновлення стадіонів та розвиток спорту: Миколаїв відвідала в.о. президента Федерації легкої атлетики України

Відновлення стадіонів та розвиток спорту: Миколаїв відвідала в.о. президента Федерації легкої атлетики України

У понеділок, 13 травня, до Миколаєва з робочим візитом прибула делегація на чолі з народною депутаткою України, виконуючою обовʼязків президента Федерації легкої атлетики України Ольгою Саладухою.

Під час візиту, разом із першим заступником начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Георгієм Решетіловим, заступником Миколаївського міського голови Анатолієм Петровим, начальником управління молоді та спорту ОВА Михайлом Ніколаєвим та начальницею управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради Іриною Бондаренко делегацією було оглянуто місцеві стадіони, які зазнали значних пошкоджень внаслідок російської агресії.

Сторони обговорили питання та проблематику щодо розвитку легкої атлетики у регіоні, а також можливості виділення бюджетних та позабюджетних коштів на відновлення місцевих стадіонів в найближчій перспективі.

Георгій Решетілов зазначив, що на сьогодні пошкоджена інфраструктура є одним із ключових факторів, який здійснює вагомий вплив на спортивну сферу життя міста та області. До прикладу, центральний міський стадіон наразі непридатний як для проведення змагань, так і звичайних тренувань спортсменів.

«Спорт в умовах війни є надважливим, адже в першу чергу, він сприяє підтримці психоемоційного стану людини. Крім того, важливу роль відіграють й успіхи наших спортсменів на міжнародних змаганнях, адже вони – обличчя країни. Ми повинні популяризувати здоровий спосіб життя та звертати увагу на потреби молоді, адже від здоровʼя нації залежить наша міць та витривалість у боротьбі проти ворога», – додав він.

Крім того, у рамках візиту, Ольга Саладуха вручила подяки ФЛАУ віце-президенту Федерації легкої атлетики Миколаївської області, екс-директору СДЮСШОР з легкої атлетики Анатолію Бугайову, тренеру-викладачу СДЮСШОР з легкої атлетики Леоніду Боровському та тренеру - викладачу зі стрибків у висоту Юрію Сергієнку.

Без уваги не залишилися й перспективні спортсмени Миколаївщини, які отримали від в.о. президента Федерації легкої атлетики України спортивне спорядження у вигляді тренувальних кросівок та спортивного екіпірування.