На Миколаївщині зростає кількість кишкових інфекцій: як вберегтися

На Миколаївщині зростає кількість кишкових інфекцій: як вберегтися

У п'ятницю, 31 травня, відбувся пресбрифінг за участі директора Миколаївського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Володимира Клочка. Фахівець поінформував представників медіа про потенційні небезпеки у літній період.

«Наближається літній період, тож спекотна погода може спровокувати виникнення кишкових інфекцій. Станом на сьогодні відзначається підвищення захворювань у нас в області на 28 відсотків. Я раджу неухильно виконувати правила особистої гігієни, проводити термообробку овочам й фруктам, не купляти продукти на стихійних ринках та не купатися у природних водоймах. А у разі появи перших симптомів кишкової інфекції звертатися до лікарів», – зазначив Володимир Клочко.

Що стосується місць для купання в місті та області, якщо вони будуть відкриті місцевою владою, Клочко радить стежити за інформацією на ресурсах центру контролю та профілактики хвороб щодо показників кількості кишкової палички.

У випадку можливих епідускладнень спікер запевнив, що медична галузь області готова до цього — у нас є п'ять закладів, які мають 178 ліжок, де укладено договори з НСЗУ про надання медичної допомоги саме за програмою медичних гарантій в напрямку лікування інфекцій. За необхідності кількість ліжок може бути збільшена до 300 і більше.