Міжнародні експерти передали Миколаєву матеріали роботи над Майстер-планом

Міжнародні експерти передали Миколаєву матеріали роботи над Майстер-планом

Сьогодні, 12 червня, експерти компанії One Works Foundation передали Майстер-план міста, який вони розробляли для Миколаєва. Наступний крок - погодження та початок нового етапу роботи над Генеральним планом.

Про це повідомив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Миколаїв — одне з пілотних міст, яке для повноцінного відновлення розробляє Майстер-план під егідою Європейської економічної комісії ООН. Протягом року команда One Works і One Works Foundation разом с COWI готували стратегічні орієнтири для успішної та сталої відбудови міста.

У рамках цієї стратегії експерти визначили декілька пілотних проектів, пов’язаних із п’ятьма ключовими компонентами міста:

  • Інновації та підприємництво: новий мікрорайон багатофункціонального призначення, орієнтований на науку та інновації — Інноваційний район Миколаєва.
  • Промисловість і торгівля: регенерація колишньої набережної промислової території в багатофункціональний комплекс і новий багатофункціональний індустріальний парк для підтримки виробництва та логістики.
  • Житло та громада: реконструкція соціального житла, включаючи реконструкцію існуючих будівель і додавання нових житлових елементів.
  • Культура та спадщина: реставрація спадщини та культурної території або будівлі, яка є особливо важливою для міста та його людей.
  • Зелені та громадські простори: реконструкція та вдосконалення ключового центру міста або громадського простору на березі річки для підвищення соціальної активності.

"Найближчими тижнями буде надано більше деталей про ці майбутні пілотні проєкти. Кожна з них відіграватиме вирішальну роль в інформуванні про цілісну реалізацію ширшого Генерального плану концепції", - зазначив Олександр Сєнкевич.

Варто відзначити, що розробка Генерального плану стратегічної концепції фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і підтримується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Розробка концепцій по водопостачанню, поводженню з ТПВ та енергії фінансується Урядом Данії.

Як підкреслив міський голова, у Миколаєві проведуть публічну презентацію проєкту.