Контакт з тваринами та арттерапія. Діти Миколаївщини відвідали реабілітаційний центр для тварин

Контакт з тваринами та арттерапія. Діти Миколаївщини відвідали реабілітаційний центр для тварин

На Миколаївщині 37 дітей з інтернатів та дітей з багатодітних сімей відвідали реабілітаційний центр для тварин "Прайд". Учасники заходу контактували з конями, поні, віслюком, собаками. Також долучилися до активностей біля води та арттерапії.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла керівниця реабілітаційного центру "Прайд" Кіра Жилкіна.

Під час екскурсії територією центру, біля вольєрів з собаками дітям видали смаколики для тварин. Наступна зупинка біля левади коня Буцефала породи першерон. Він єдиний в Україні такої породи, розповіли у центрі. Дітям роздали цукор, щоб вони могли пригостити коня.

"Сьогодні ми приймаємо діток з Рацинської спецшколи та Костянтинівської громади. Ці дітки або сироти, або перебувають під опікою, яким потрібна психологічна та фізична реабілітація. Зараз вони проходять іповенцію. Це безпосередній контакт з тваринами. Потім в нас в програмі буде арттерапія, ігротерапія, обід та дозвілля", — розповідає Кіра Жилкіна.

У стійлі, діти годують та вичісують маститих коней, які беруть участь у змаганнях. Інші роблять те саме з поні. Хтось фотографується з віслюком на ім'я Бджілка. Найменшому екскурсанту Тихону десять місяців. Він то грається в соломі, то перебуває на руках батька Андрія.

"Він дуже любить тварин різних. Коней, собак, кішок, все любить. Дуже допитливий в нас", — говорить батько Тихона Андрій.

За словами дружини Андрія Катерини, приїхали з Миколаєва, в їхній сім’ї, окрім Тихона, ще шість дітей.

"В цілому, я думаю, що це дуже позитивно і з тваринками поспілкуватися. Це для дітей дуже цікаво. Навіть психологи радять так", — додає Катерина.

Перед наступним етапом активностей, гостей центру нагодували. Після розділили на групи. Перших відправили на активності на березі водойми, інші залишились на арттерапію. Діти обрали собі вирізані з дерева фігурки, а потім їх розмальовували.

"Пропонували різні фігурки розмалювати, коней, песиків, вовків, єдинорогів, поні. Я обрав вовка. Тому що мені подобається вовк. Я вирішив з цього боку зробити зіркове небо, а з цього розмалювати простого вовка", — розповідає учасник заходу Данило.

Тим часом на березі діти розділившись на дві команди перетягували канат. Далі, діти каталися на човні у водоймі. 18-річна Олександра приїхала з села Баловне, щоб долучитися до заходу.

"Я вперше погладила коняк, поні погладила. Запам’яталось те, що чудова атмосфера. Чудові люди мене зустріли привітно. Гарно показали, розповіли. Сподобалися змагання мені. Місце взагалі дуже чудове", — говорить Олександра.

Захід тривав майже п’ять годин.