У Миколаєві відбулася акція-нагадування на підтримку військовополонених

У Миколаєві відбулася акція-нагадування на підтримку військовополонених

У Миколаєві 14 липня вчергове відбулася мирна акція під гаслом "Не мовчи! Полон вбиває!". Щотижня рідні та друзі виходять на вулиці міста, аби нагадати про своїх близьких, які перебувають у російському полоні.

Про це ідеться в матеріалі Суспільного.

Учасниця акції Ксенія чекає повернення свого друга дитинства. У жінки немає інформації про місцеперебування та стан здоров’я чоловіка.

"Він азовець, захищав "Азовсталь" та Маріуполь. І разом з командирами вийшов у почесний полон, який мав бути чотири місяці. Й досі від нього немає жодного зв'язку", — розповідає Ксенія.

28-річний онук Ганни з березня 2022 року перебуває у російському полоні. Жінка говорить, чоловік потрапив до полону під час оборони Маріуполя на металургійному комбінаті імені Ілліча.

"Два з лишнім роки ми не знали, де він знаходиться. Зараз ми тільки дізналися, що він в Росії в Костоломі. Ну, чекаємо. Дав нам електронну вісточку, що живий", — розповідає Ганна.

Чоловік Тетяни третій рік перебуває в полоні. Жінка щотижня приходить на акцію та сподівається на повернення чоловіка.

"П'ятого жовтня, був зв'язок, надали нам п'ять хвилин розмови. Сказав, щоб ми стукали й просили нашу сторону, щоб забрали їх з полону, тому що про них всі забули. Але хлопці не знають, що ми їх чекаємо. Для того, щоб їх повернути ми робимо все можливе і неможливе", — говорить Тетяна.

Оксана разом з батьками чекає повернення брата. Жінка каже, з моменту виходу військового з "Азовсталі" звістки від чоловіка не було.

"Є підтвердження, що він військовополонений, але ми зовсім не знаємо, де і що з ним на сьогодення. Куди б я не зверталася, зовсім нічого нема", — говорить Оксана. Ми збираємось кожного тижня. Щоб донести усім людям, суспільству не мовчати, а говорити про військовополонених. Що їх треба обміняти й повернути додому, до їх сімей.

За словами організаторки акції Оксани, на захід прийшли близько 130 людей.