Допомога у відновленні регіону: в Миколаєві відбулась зустріч з представниками ПРООН та ЄС

Допомога у відновленні регіону: в Миколаєві відбулась зустріч з представниками ПРООН та ЄС

У понеділок, 29 липня, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім та Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич провели зустріч з делегацією ПРООН в Україні та Представництва ЄС в Україні.

Метою зустрічі стала координація процесів відновлення у регіоні та механізми подальшої співпраці.

Іноземну делегацію представляли постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє та керівник відділу співробітництва Представництва ЄС в Україні Штефан Шльойнінг.

За словами Яко Сільє, агентство ООН за підтримки ЄС безперервно працює над посиленням спроможності органів місцевого самоврядування, допомоги людям з постраждалих від війни територій та вразливим групам населення.

«Наше завдання – допомогти місцевим громадам стати сильнішими та більш стійкими до викликів, які принесла війна. Ми готові підтримувати вас на кожному етапі відновлення», – зазначив він.

Штефан Шльойнінг також висловив свою думку щодо важливості співпраці.

«Європейський Союз твердо стоїть на боці України в цей складний час. Ми прагнемо забезпечити ефективну координацію зусиль на місцевому рівні, аби допомогти регіонам, таким як Миколаївщина, відновитися після наслідків війни», – зазначив керівник відділу співробітництва Представництва ЄС в Україні.

Начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім подякував іноземним партнерам за різносторонню допомогу, яку ПРООН надає області за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зокрема у розвитку соціальних та адміністративних послуг, сфери освіти, охорони здоровʼя тощо.

«Відновлення регіону – це спільний процес, що вимагає координації зусиль на всіх рівнях. Ми вдячні ПРООН та ЄС за їхню готовність співпрацювати та підтримувати нас у цій важливій справі. З вашою допомогою ми можемо ефективно планувати та реалізовувати проєкти, які сприятимуть економічному розвитку, покращенню соціальних послуг та відновленню інфраструктури. Спільними зусиллями ми зможемо створити умови для стабільного майбутнього нашого регіону, забезпечити високий рівень життя для мешканців та впровадити новітні технології для сталого розвитку», – сказав він.

Зазначимо, що від миколаївської сторони також були присутні заступник начальника Миколаївської ОВА Микола Марінов, директор департаменту економічного розвитку, регіональної політики Миколаївської ОВА Олександр Корольов та позаштатний радник першого заступника начальника ОВА Дмитро Тарасенко.