Перевірка готовності до офлайн-навчання та передача шкільних автобусів: Миколаївщину відвідав міністр освіти

Перевірка готовності до офлайн-навчання та передача шкільних автобусів: Миколаївщину відвідав міністр освіти

У четвер, 1 серпня, Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий здійснив робочий візит до Миколаївської області.

Першочергово, разом із заступником начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Олександром Трайтлі та начальницею департаменту освіти і науки ОВА Аллою Веліховською він перевірив навчальні заклади на предмет створення безпечного освітнього середовища задля повернення дітей до навчання в офлайн-режимі. Зокрема, оглянув стан готовності захисних споруд цивільного захисту та облаштування харчоблоків.

Далі Оксен Лісовий взяв участь у передачі другої партії нових шкільних автобусів громадам області для учнів, які потребують підвезення: по одному транспортному засобу в Синюхинобрідську та Воскресенську громади, по два автобуси – у Казанківську та Шевченківську громади.

Нагадаємо, що за кошти цільової субвенції на умовах співфінансування (50% з державного бюджету та 50% - з місцевих) було закуплено 25 шкільних автобусів для 17 територіальних громад Миколаївської області, включаючи деокуповані громади.

Цього ж дня міністр зустрівся з бронзовим призером Всесвітньої предметної олімпіади з математики у Великій Британії, місто Лондон (в складі збірної України) Павлом Проценком, якому вручив подяку від Міністерства освіти і науки України за волю до перемоги й успіхи в навчанні. Також, за багаторічну самовіддану працю та підготовку учнів до участі в олімпіадах вручив подяку заслуженому вчителю України, вчителю Миколаївського ліцею № 38 імені В. Д. Чайки Ірині Крисинській.

Оксен Лісовий наголосив, що такі здобутки чудово транслюють потенціал української молоді та країни вцілому.