До Миколаєва з робочим візитом прибула делегація Управління ООН з координації гуманітарних справ

До Миколаєва з робочим візитом прибула делегація Управління ООН з координації гуманітарних справ

У середу, 7 серпня, до Миколаєва з робочим візитом прибула делегація Управління ООН з координації гуманітарних справ (УКГС ООН) на чолі з гуманітарною координаторкою системи ООН в Україні Деніз Браун.

У рамках візиту відбулася зустріч з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом.

Так, Деніз Браун, яка завершує свою роботу в Україні, особисто подякувала присутнім за конструктивну та плідну співпрацю й надзвичайну підтримку роботи гуманітарних партнерів для надання необхідної допомоги людям. Також на зустрічі вона представила новопризначеного гуманітарного координатора системи ООН в Україні Матіаса Шмалє, який продовжить роботу з підтримки гуманітарних ініціатив у регіоні.

У ході зустрічі обговорили важливі питання, зокрема поточну гуманітарну ситуацію в області, забезпечення гуманітарної допомоги для постраждалих від війни, підтримку місцевих громад у подоланні економічних та соціальних викликів, координацію зусиль з іншими міжнародними організаціями для ефективнішої допомоги населенню.

«Співпраця з ООН значно посилює наші можливості допомагати людям у цей складний час. Разом ми забезпечуємо не лише гуманітарну підтримку, а й закладаємо основу для подальшого відновлення і розвитку регіону», – підкреслив очільник області Віталій Кім.

Зазначимо, що у зустрічі також взяли участь заступник начальника Миколаївської ОВА Микола Марінов, начальник департаменту економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської ОВА Олександр Корольов та позаштатний радник першого заступника начальника ОВА Дмитро Тарасенко. А до складу делегації ще увійшли голова офісу УКГС ООН в Україні Сара Хілдінг дер Ведувен, керівник Південного хабу УКГС ООН Тейкшур Мугарі та радниця з Гуманітарних питань УКГС ООН Аліна Басюк.