«На цю зиму ми дивимось більш-менш спокійно», - Кім про підготовку до опалювального сезону

«На цю зиму ми дивимось більш-менш спокійно», - Кім про підготовку до опалювального сезону

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі телеканалу «Еспресо» розповів про підготовку регіону до зими.

Так, нагадав голова ОВА, в минулі роки, коли область обстрілювалась інтенсивніше, Миколаївщина потерпала від відключень світла. 

«Тому ми за допомогою держави, а також наших партнерів, меценатів, волонтерів напаковувались генераторами. А зараз навіть відійшли від масового використання генераторів та встановлюємо сонячні панелі на обʼєктах соціальної інфраструктури і розвиваємо цей напрямок».

Що стосується теплопостачання взимку, Кім повідомив, що майже 59% області не використовує газове опалення, а користується альтернативними видами. 

«У нас газом опалюється тільки Вознесенськ та Миколаїв, тому більш-менш спокійно ми дивимось на цю зиму. Що до електрики, то у нас власної генерації в десятки разів більше, ніж область використовує. У нас є програми, тому в найкритичніших ситуаціях ми знаємо, де взяти світло. Питання є по єдиній енергетичній системі України, щоб ми могли всі бути зі світлом. Тому Миколаївщина готова, у нас на 100% соціальна та критична інфраструктура забезпечені генераторами і таке інше. І ми працюємо над енергонезалежністю вже пообʼєктно, тобто лікарні, школи, критична інфраструктура». 

Також Кім нагадав, що діють програми кредитів від держави під 0% для купівлі генераторів. Тож закликав користуватися такими можливостями.