У Миколаєві відкрили фотовиставку, присвячену жінкам на передовій

У Миколаєві відкрили фотовиставку, присвячену жінкам на передовій

Війна має жіноче ім’я. Виставка під такою назвою відкрилася у Миколаївському художньому академічному драматичному театрі. Вона налічує 54 світлини дівчат та жінок, котрі стали на захист Батьківщини.

Про це ідеться в сюжеті телеканалу «МАРТ».

- Дівчата зробили фотосесію. Це було складно, оскільки вони зараз знаходяться на службі. Але вони знаходили час, їх відпускали командири. Ми хотіли б, щоб миколаївці бачили цих тендітних жінок, котрі сьогодні у цивільному житті з дітьми чи чоловіками, а завтра вже на службі з автоматом, – розповіла депутатка Тетяна Домбровська.

- Ця виставка дає можливість зайвий раз долучити усіх до тих подій, котрі відбуваються у нас в країні. У нас дуже багато відвідувачів, – сказав директор-художній керівний театру Артем Свистун.

Ідея зобразити у вигляді світлин перехід від цивільного до військового життя належить старшому лейтенанту зенітно-ракетних військ Ірині Ільясовій. Загалом експозиція готувалася дев’ять місяців.

- Вона зображує історію жінки до та після війни. Що для неї війна? Якою вона була і якою вона є зараз? Які її переживання? На це все відповідь дадуть портрети, – поділилась організаторка вистави Ірина Ільясова.

Тетяна Домбровська каже – процес підготовки виставки проходив не без труднощів.

- Ми сподівалися на одного фотографа, однак по ротації його перевели в інше місце. Згодом ми знайшли іншого. Це було важкувато. Але у наших дівчат ніколи не зникає натхнення, і на сьогодні усе вийшло. Результат миколаївці можуть побачити, – додала вона.

Показ виставки триватиме протягом тридцяти днів. Містян запрошують до стін Миколаївського худдраму ознаймотися з роботами, котрі передають емоції наших захисниць.