«Миколаївоблтеплоенерго» на 100% готово до зими, а от рівень підготовки ОСББ та ЖЕКів вкрай низький

«Миколаївоблтеплоенерго» на 100% готово до зими, а от рівень підготовки ОСББ та ЖЕКів вкрай низький

ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» готове на 100% до опалювального сезону, натомість рівень готовності ЖЕКів, ОСББ та керуючих компаній є критично низьким, що суттєво може позначитися на якості послуг, які отримають містяни, через ігнорування обов’язкових робіт.

Про це директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов розповів в ефірі програми «Діалог» на ТРК «Март».

«ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» готове на 100% до опалювального сезону. Є деякі роботи, які ми продовжуємо, як наприклад: ПГУ, 12, де закриваємо підвальну котельню з перепідключенням будинків на районну котельню, але це жодним чином не заважає розпочати опалювальний період своєчасно. Підприємство максимально підготувалося, виконало всі необхідні регламентні роботи, які було потрібно: ремонтні роботи на 92 котельних, ЦТП, теплових мережах, ремонт котлів, встановлення нових пальників і т.д.», - прокоментував він.

Микола Логвінов наголосив, що наразі ситуація з балансоутримувачами житлових будинків залишається незмінною – рівень готовності критично низький.

«Рівень підготовки керуючих організацій по гідравліці близько 60%, по промивці – біля 10%. Керуючі компанії й ОСББ як не виконували ті приписи, які ми даємо – так і не виконують. Основна проблема в тому, що вони не читають нормативну базу і вважають, що це примхи теплогенеруючої компанії, хоча є інструкції, які чітко регламентують правила підготовки до опалювального сезону. І немає розуміння основного: правильно підготовлена система – це якісна послуга населенню і менший платіж за квадратний метр», - зауважив директор підприємства.

Керівник ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» також відзначив, що цьогоріч кожен житель міста може дізнатися чи готовий до опалювального періоду його будинок за посиланням: https://cutt.ly/5eTa4Qsq

Нагадаємо, як раніше зазначалося, готовність житлового фонду до опалювального сезону у Миколаєві залишається вкрай низькою - лише близько 8% будинків отримали акти готовності.

Зауважимо, що згідно чинного законодавства, опалювальний сезон розпочинається не за конкретною датою, а тоді, коли середня добова температура протягом трьох діб залишається нижчою за +8°C. На місцевому рівні дата початку опалювального сезону затверджується рішенням виконкому міської ради.