До Дня конституції в Миколаєві пройде кінофестиваль

До Дня конституції в Миколаєві пройде кінофестиваль

28 травня в Миколаєві пройдуть заходи до Дня конституції України. Святкова програма почнеться в Каштановому сквері у 17-00. Там пройде щорічний кінофестиваль  присвячений темі прав та захисту дітей. Про це повідомили організатори заходу в Миколаївському Кризовому медіацентрі.

Як повідомив Роман Возняк - начальник Головного територіального управління юстиції в Миколаївській області, спочатку нагородять переможців та лауреатів кінофестиваллю, а потім глядачі зможуть насолодитися кращими роботами, які транслюватимуть на проекторі під відкритим небом. Роман Возняк відзначив, що цей фестиваль з кожним роком набуває все більшої популярності. Якщо минулого року на розгляд журі подали лише з десяток фільмів, то цьогоріч 105 стрічок. Учасники кінофестивалю - студенти та школярі україсньких вузів. Але участь взяли і дорослі. Наймолодшому учаснику 15 років. Найстаршому - сорок.

Начальник Управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколавїської міськради Юрій Любаров розповів, які ще заходи відбуватимуться в центрі міста. З 17 по 22 годину в Каштановому сквері проходитимуть музичні, танцювалльні та спортивні виступи. Будуть працювати лаунж-зони з майстер-класами для дітей. Окрім  розваг там можна буде ознайомитись та отримати консультації з правово допомоги.