СБУ повідомило про підозру колаборантці з Миколаївщини, яка очолила школу на окупованій Херсонщині

СБУ повідомило про підозру колаборантці з Миколаївщини, яка очолила школу на окупованій Херсонщині

Служба безпеки України продовжує викривати колаборантів, які сприяють окупантам у запровадженні стандартів освіти держави-агресора на тимчасово захоплених територіях України.

Слідчі СБУ зібрали докази злочинної діяльності жительки м. Снігурівка Миколаївської області, яка на посаді керівника навчального закладу впроваджувала російську освіту на окупованій Херсонщині.

Після захоплення міста військами рф, фігурантка пішла на співпрацю з окупаційною владою та добровільно зайняла посаду директора загальноосвітнього навчального закладу с. Залізний Порт.

На цій «посаді» колаборантка спланувала та організувала навчальний процес за освітніми стандартами російської федерації.

Виконуючи вказівки окупаційної влади, вона забезпечувала функціонування навчального закладу, видавала документи про прийом учнів до вказаного навчального закладу, проводила загальношкільні виховні заходи та розпоряджалась майном навчального закладу. 

За даними слідства, наразі зловмисниця займає посаду заступника директора з навчально-виховної роботи та вчителя історії у створеній окупаційною адміністрацією загальноосвітньому навчальному закладі «Круглоозёрская школа Голопристанского муниципального округа» та продовжує здійснювати свою викладацьку діяльність за стандартами освіти держави-агресора.

Слідчі СБУ заочно повідомили поплічниці окупантів про підозру за ч. 3 ст. 111-1 (дії громадян України, спрямовані на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти) Кримінального кодексу України. Їй загрожує до 15 років тюрми.

СБУ вживає комплексні заходи для притягнення зловмисниці до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування злочинної діяльності колаборантки проводять співробітники СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.