Майстерня, баскетбольний майданчик і зона відпочинку: Савченко розповів, якою буде школа-інтернат №3 після ремонту

Майстерня, баскетбольний майданчик і зона відпочинку: Савченко розповів, якою буде школа-інтернат №3 після ремонту

У  четвер, 13 липня, голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко з робочим візитом відвідав Миколаївську загальноосвітню школу-інтернат №3 І-ІІІ ступенів Миколаївської обласної ради. Про це очільник області повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, передає прес-служба ОДА.

Наразі у навчальному закладі тривають ремонтні роботи: облаштування даху і покрівлі, заміна водостоків, а також будівництво шахти для ліфту.

Олексій Савченко зазначив, що головною метою оновлення навчального закладу є створення умов доступності території школи для дітей з особливими потребами. «Оглянув, надав відповідні доручення профільним заступникам, підрядникам та проектантам. Головне – створити гідні умови для дітей з особливими потребами: як вони будуть пересуватися школою, як заходитимуть у навчальні класи, до вбиральні або в їдальню. Це дуже важливо – адже дитина, що постійно бореться за себе, за своє життя, повинна розуміти і бачити, що про неї дбають. Більш того – гарні умови допоможуть таким дітям краще проявити себе в навчанні», - написав очільник області.

Результатом робіт у школі має стати оновлений навчальний заклад - з внутрішнім ремонтом, утепленим фасадом, заміненими дверима, вікнами та підлогою.

Окремо Олексій Савченко доручив облаштувати майстерню для учнів, зробити сучасний баскетбольний майданчик та облаштувати зону для відпочинку дітей надворі.

Зазначимо, що у Миколаївській загальноосвітній школі-інтернаті №3 навчаються більше 200 дітей з Миколаєва та області, з них 20 – з обмеженими фізичними можливостями.