Миколаївські десантники проводять навчальні збори з резервістами

Окрема десантно-штурмова бригада м.Миколаєва проводить навчальні збори з резервістами першої черги, які нарівні з військовослужбовцями бригади братимуть участь у бригадних тактичних навчаннях. Цими днями вперше прийом особового складу для проходження навчальних зборів бригади проходив поза пунктом постійної дислокації. Про це повідомляє прес-служба бригади.

Серед прибулих – резервісти не лише Миколаївщини, а і інших областей України. Резервісти – колишні військовослужбовці, які вже проходили службу в частині, учасники АТО, тобто ті особи, які вже мають військовий досвід.

У визначеному районі був відкритий і облаштований польовий пункт прийому особового складу, розміщений згідно вимог настановчих документів. На місці працювали представники підрозділів бригади, які на час навчань комплектуються резервістами першої черги; представники медичної, кадрової, фінансової служби, військові психологи. Після прибуття до пункту прийому особового складу всі резервісти проходили обов’язкове психологічне тестування та анкетування, облікувалися встановленим порядком у кадровій службі та були розподілені відповідно до військового звання та військово-облікової спеціальності, стали на облік у фінансовій службі бригади, формувалися у команди і надійшли у розпорядження командирів структурних підрозділів військової частини. Робота служб, залучених до прийому резервістів, була організована максимально ефективно, щоб якомога скоріше направити прибулих у підрозділи і поставити їх на всі передбачені види забезпечення. Безпосередньо у місці розташування підрозділів, які готуються до проведення бригадних тактичних навчань, резервісти отримали комплект польової форми та взуття, засоби індивідуального бронезахисту, за ними закріплена штатна зброя, інші передбачені речі екіпіровки військовослужбовця, після чого – етап злагодження підрозділів і початок процесу спільного бойового навчання у польових умовах. За час проходження навчальних зборів резервісти отримають грошове забезпечення у визначених обсягах.

Злагоджено діяли і представники військкоматів – перші резервісти з різних областей України прибули з випередженням графіку, глибокої ночі. Злагоджено спрацювали комісаріати Миколаївщини. Багато миколаївських резервістів проходили службу та виконували бойові завдання саме в окремій десантно-штурмовій бригаді м.Миколаєва, отож їх досвід та знання особливо цінний.

Планується, що процес навчання резервістів першої черги буде організований з переважанням показово-практичних дій; на вогневих рубежах полігонів з бойовою зброєю в руках, у складі екіпажів бойових машин, як номер обслуги озброєння; під час здійснення маршів та проведення стрільб нарівні з військовослужбовцями бригади. Слід сказати, що більшість резервістів вже проходили військову службу, виконували бойові завдання саме в цій частині, мають досвід участі в проведенні АТО, отож не є новачками у військовій справі і потребують лише закріплення вмінь та навичок.

Миколаївські десантники під час проведення навчальних зборів з резервістами першої черги особливу увагу спрямовують на те, щоб разом з новоприбулими резервістами якомога краще оволодіти теоретичними знаннями, матеріальною частиною ввіреної зброї, особливостями практичного бойового використання зразків того чи іншого озброєння, підвищити їх фаховий рівень.

«Всі ми – частина єдиного процесу планомірної підготовки резервістів для комплектування Збройних Сил особовим складом у мирний та воєнний час шляхом набуття та підтримання на належному рівні вмінь і навичок за відповідними військово-обліковими спеціальностями. Резервісти, які прибули на проходження навчання у добровільному порядку – наш запас міцності, на який всі ми можемо розраховувати у разі загрози інтересам України», - підкреслили у бригаді.