Рятувальниками проведено тактичні навчання на базі гуртожитку Єланецького аграрного ліцею

10 жовтня на базі гуртожитку Єланецького аграрного ліцею проведено тактичні навчання з працівниками об’єкту та особовим складом 15 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Миколаївській області.

Основною метою тренування стала перевірка готовності працівників гуртожитку до першочергових дій у разі виникнення пожежі, а також відточення рятувальниками професійної майстерності.

За тактичним задумом, на першому поверсі п’ятиповерхового гуртожитку в кімнаті коменданта внаслідок короткого замикання електропроводки, сталася пожежа. У коридорах утворилось щільне задимлення.

Працівниками закладу оповіщено про подію до Служби порятунку та вжито першочергові заходи. По прибуттю вогнеборцями подано стволи на гасіння умовної пожежі та захист суміжних приміщень від перекидання полум’я.

Від Служби порятунку до спеціальних тренувань залучалось 11 чоловік особового складу та 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки. Також у навчаннях взяли участь представники філії аварійних бригад ПАТ «Миколаївобленего» та  «Миколаївгаз» Єланецького району, карета швидкої медичної допомоги та співробітники поліції. Додатково задіювався водовоз від комунального підприємства «Єланецьводопостач».

ГУ ДСНС України у Миколаївській області