Білоруси Миколаєва запрошують на літературно-музичну композицію «Родная мова – матуліна мова»

17 лютого о 14:00 в кінолекційному залі Центральної міської бібліотеки ім. М.Кропивницького (вул. Потьомкінська, 143А) відбудеться літературно-музична композиція «Родная мова – матуліна мова».

Захід пройде в рамках Міжнародного дня рідної мови. На ньому очікуються виступи представників білоруської діаспори Миколаївської області та всіх, кому цікава і близька білоруська культура та мова. У ході заходу будуть продекламовані твори білоруських поетів та письменників на рідній мові. Також організатори обіцяють виступи ансамблю фольклорної музики «Родныя напевы» Миколаївського обласного національно-культурного товариства білорусів «Голас Радзімы», звучатимуть записи пісень білоруських виконавців, відеосюжети про Республіку Білорусь. 

У рамках заходу функціонуватиме виставка книг, друкованих засобів масової інформації білоруською мовою, сувенірної продукції, виробів народної творчості, вироблених білорусами в національному, народному стилі.

Організатори заходу -  громадська організація «Миколаївське обласне національно-культурне товариство білорусів «Голас Радзімы» за сприяння управління культури, національностей і релігій облдержадміністрації, Ради національних товариств Миколаївської області, управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради, Центральної міської бібліотеки ім. М. Кропивницького, Миколаївського коледжу культури і мистецтв, Миколаївського філіалу Київського національного університету культури і мистецтв.

Вхід вільний.