Баштанський наркобарон: поліція вилучила у місцевого мешканця марихуани на 100 тисяч гривень

Правоохоронці, 20 квітня, провели обшук у мешканця м. Баштанка. Коли оперативники Баштанського відділу поліції та Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Миколаївській області прибули до 47-річного зловмисника із санкцією, домовласник добровільно видав наркотики, проте тільки частину – іншу половину сподівався, що не знайдуть. Виявили її співробітники поліції у шафі в одній з кімнат будинку.

Чоловік запевняє поліцейських, що запасався наркотиками виключно для себе, а чотири кілограми наркорослини знайшов випадково на звалищі, що на околиці міста.

Раніше господар вже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин, з його слів, має тривалу наркотичну залежність, і цього разу така кількість наркотиків знадобилась йому особисто.

Загалом співробітники поліції вилучили понад чотири кілограми марихуани, вартістю близько 100 тисяч гривень за цінами чорного ринку. Наркозілля направлено на експертне дослідження, після проведення якого прийматиметься рішення про остаточну кваліфікацію.

Зараз дії зловмисника підпадають під ознаки ст. 309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Санкція статті передбачає покарання від накладення штрафних санкцій до позбавлення волі на строк до восьми років. 

За вказаним фатом триває розслідування кримінального провадження.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області