У мерії Миколаєва активізували роботу щодо виявлення власників оглядових колодязів

Влада Миколаєва активізувала роботу з виявлення власників, відповідальних за утримання інженерних мереж. Про це у ході зустрічі представників громадських рад, 14 грудня, заявив мер міста Олександр Сєнкевич, повідомляє відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови.

Так,  Олександр Сєнкевич поставив завдання перед керівником департаменту з надання адміністративних послуг Дмитру Лазарєву: опрацювати питання щодо процедури отримання погоджень в ЦНАПі для підприємств, відповідальних за утримання оглядових колодязів інженерних мереж.

«В місті почастішали випадки, коли громадяни падають у відкриті оглядові колодязі. Міські служби проводять обстеження мереж, отримують інформацію, що колодязь належить приватним особам, наприклад, Укртелекому. Тож міська влада активізувала роботу щодо виявлення осіб, відповідальних за утримання інженерних мереж, щоб чітко контролювати дотримання Правил благоустрою. Нещодавно ми презентували геоінформаційну систему - містобудівний кадастр, зробили топографічну зйомку. Таким чином ми зможемо в онлайн режимі отримати інформацію про те, кому належить земельна ділянка, будівля або рекламна конструкція. Наступного року ми плануємо вдосконалити цю онлайн платформу та доповнити її новими даними. Планується нанести на карту інформацію про розташування інженерних мереж водо-, газо- та електропостачання. Це дійсно важлива робота, яка принесе користь громаді», - зазначив мер.