«Морські та степові аромати»: у Миколаєві відкрилась виставка «Кінбурн. Арт-Еліт»

У п’ятницю, 14 грудня, у муніципальній виставковій залі відкрилась виставка робіт художників за підсумками ІX творчого пленеру на Кінбурнській косі «Кінбурн. Арт-Еліт - 2018». Про це повідомляє відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови.

Експозиція об’єднала живописні полотна різних жанрів і напрямів. На оглядини також виставили фото мальовничих краєвидів заповідної зони Миколаївщини.

Цього року учасниками пленеру стали 20 майстрів з Миколаєва, Києва, Одеси, Івано-Франківська, Кривого Рогу, Полтави, Йорданії.

Як зазначають організатори заходу, на Кінбурні побувало вже чимало художників з України. Постійно географія регіонів все розширювалася, а роботи митців ставали все кращими та різноманітнішими. Художники працювали з ранку до вечора, прокидалися вночі, щоб зустріти світанок наодинці з природою. Їх можна було побачити з етюдниками і фотоапаратами в найнесподіваніших куточках кінбурнського степу, на солончаках та пісковиках, на березі моря, на просоченій лісовою вогкістю галявині. Кінбурн подарував їм свої особливі фарби, морські, лісові і степові аромати, радість і емоційну насолоду. Реакцією на це стали прекрасні пейзажі та натюрморти.

Анатолій Дюмін зазначив, що особливістю «Кінбурн. Арт-Еліт – 2018» є те, що художники писали картини в заповідному місці двічі: навесні та восени.

На виставку завітали представники міської ради, друзі і колеги митців, а також шанувальники творчості. Привітав присутніх міський голова Олександр Сєнкевич. Керівник міста зазначив, що і сам неодноразово бував на Кінбурні та вважає його одним з найкращих місць для відпочинку.