«Забезпечення проїзду до соціально значущих об’єктів - це пріоритетне завдання», - Олексій Савченко

Наші деякі об’єднані територіальні громади вже сьогодні здатні оперативно вирішувати найбільш нагальні проблеми на місцях не чекаючи погодження. Про це заявляє голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко, наводячи приклад Казанкивської ОТГ.

Так, в Казанківській ОТГ забезпечили проїзд місцевими дорогами до Троїцько-Сафонівської школи. Мова йде про ліквідацію ямковості на аварійних ділянках доріг О-151206 (Суходілля-Лагодівка) та О-1512017 (Казанка-Березнегувате-Шевченково). Роботи виконані за власною ініціативою Казанківської громади, на забезпечення проїзду витрачено близька 80 тонн щебню. Тепер шкільні автобуси без перешкод можуть здійснювати підвіз учнів із сіл Лагодівка, Мар‘янівка і Шевченкове до Троїцько-Сафонівської школи.

«Забезпечення проїзду до соціально значущих об’єктів таких, як школи і медичні заклади - це пріоритетне завдання при будівництві і ремонті автошляхів області. Я неодноразово на цьому наголошував. Дякую Казанківській громаді за розуміння важливості такої роботи. Завдяки можливостям, що отримали об’єднані територіальні громади в результаті впровадження реформи децентралізації, ініційованої Президентом України Петром Порошенком, ОТГ мають ресурси і можуть власними силами втілювати в життя важливі для людей проекти, зокрема такі, як ремонт доріг», - коментує голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко.