У районах Миколаївщини тривають перевірки дотримання вимог карантину

У Миколаївській області тривають заходи, спрямовані на запобігання розповсюдженню COVID-19. Для перевірки дотримання вимог карантину в регіоні створено 29 робочих груп із залученням фахівців Держпродспоживслужби та Національної поліції України.
 
Зокрема, 1 грудня, робочою групою проведено рейдові перевірки торговельних об’єктів та об’єктів громадського харчування розташованих на території Кривоозерської громади Первомайського району.
 
Під час проведення перевірок було обстежено 5 об’єктів торгівлі. За результатами перевірок було складено 3 протоколи та проведено профілактичні бесіди про недопущення надалі порушень карантинних вимог. Також були перевірені наявність сертифікатів вакцинування у суб’єктів торгівлі.
 
Також на території Первомайської міської територіальної громади перевірено 13 суб’єктів господарювання (промислові та продовольчі магазини).
 
Сьогодні ж група контролю за дотриманням карантинних вимог здійснили перевірку у ряді закладів торгівлі, які спеціалізуються на реалізації харчових продуктів та товарів промислової групи у м. Южноукраїнськ, смт Братське (Братська ТГ), с. Воронівка (Олександрівська ТГ), с. Малодворянка, с. Ольгопіль, с. Нововасилівка (Єланецька ТГ) Вознесенського району.
 
Всього обстежено 49 суб’єктів господарювання, із них: 47 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, 1 об’єкт торгівлі промисловими товарами та 1 заклад громадського харчування.
 
За результатами встановлених порушень карантинних обмежень представниками Держпродспоживслужби складено 5 протоколів про притягнення до адміністративної відповідальності.
 
Також в цей день перевірки проводилися у Миколаївському районі: в селі Парутине Куцурубської громади оглянуто 8 об'єктів, складено 1 протокол; в селищі Луч Шевченківської громади перевірено 4 магазини, відділення Укрпошти та дитячий садок; в смт Березанка промоніторено роботу 3 магазинів, за результатами порушень не виявлено.
 
Окрім цього, на території міста Баштанка та міста Новий Буг, села Володимирівка Володимирівської сільської територіальної громади, сіл Новоукраїнка та Сергіївка Березнегуватської селищної територіальної громади тривають перевірки щодо дотримання карантинних вимог суб’єктами господарювання.
 
Всього обстежено 27 суб’єктів господарювання, із них: 14 продовольчих закладів торгівлі, 11 непродовольчих закладів торгівлі, 1 аптека та 1 кав’ярня.
 
За результатами перевірки складено 2 протоколи.