«Це боротьба добра і зла, світла і пітьми», - «Кіборг» Олександр Терещенко про війну з РФ

«Це боротьба добра і зла, світла і пітьми», - «Кіборг» Олександр Терещенко про війну з РФ

Кожен може зробити свій внесок в оборону Миколаєва та в перемогу України. Той, хто може тримати зброю має долучатися до сил територіальної оборони або допомагати патрулювати місто. Усі інші можуть бути корисними у волонтерстві: опікуватись пораненими, людьми похилого віку, плести маскувальні сітки чи готувати їжу захисникам міста.

Про це кореспондентам Суспільного розповів начальник управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб, ветеран антитерористичної операції Олександр Терещенко.

За словами Олександра Терещенка, на початку вторгнення Росії він перебував в Харкові на протезуванні й до цього часу ще не дістався рідного міста.

"Важко передати відчуття, які переповнюють мене, коли чую новини з Миколаєва або спілкуюсь телефоном з побратимами, які його боронять. Найперше, це сум від того, що я не поряд і не можу взяти до рук зброю. Проте, найголовніше — це відчуття захоплення і гордості від того, як Миколаїв тримає оборону. Холоднокровно, злагоджено, без паніки і метушні", — розповідає Олександр Терещенко.

За його словами, він ще жодного разу не отримував дзвінка розпачу чи страху від своїх побратимів: завжди по ділу, часто з гумором і впевненістю.

"Розумію, що людям цивільним важко сприймати спокійно воєнні дії поблизу свого міста, тим більше проти такого підступного ворога. Зараз ми всі маємо стати одним єдиним організмом і не дати окупантам жодного шансу захопити наше місто і нашу країну", — каже Олександр Терещенко.

Олександр Терещенко говорить, що війська РФ вже деморалізовані.

"Це боротьба не просто за території, це боротьба добра і зла, світла і пітьми, цивілізованого світу з варварами. Ці два тижні показали, що війська РФ не є непереможними, вони мають значні втрати та деморалізовані.Вірте в наші Збройні Сили, територіальну оборону і в нашу перемогу. Ми на своїй землі, у своєму місті й нікого не просили нас "звільняти", — розповідає ветеран АТО. - Усе обов’язково буде Україна!".

Нагадаємо, що 24 лютого армія Російської Федерації здійснила напад на територію України. Наступальні бої ведуться з Півночі, Сходу та Півдня України. В Миколаєві безпосередні військові дії почалися 25 лютого. В результаті авіаційного удару була зруйновані паливні склади в Інгульскому районі.