Миколаївський драматичний театр шукає локацію для безпечних вистав

Миколаївський драматичний театр шукає локацію для безпечних вистав

Майже 60 відсотків трудового колективу Миколаївського академічного художнього драматичного театру залишились у місті. Це дозволило створювати нові програми й проєкти, робити виїзні вистави. Станом на 12 серпня театр шукає безпечне місце, в якому б відбувалися вистави навіть під час повітряних тривог.

Про це кореспондентам Суспільного розповів директор-художній керівник Миколаївського академічного художнього драматичного театру Артем Свистун.

За словами керівника театру, дехто з членів команди працюють дистанційно, дехто продовжує щоденні роботи в театрі. Частина колективу з перших днів повномасштабної війни пішла в тероборону, Нацгвардію, а дехто долучився до волонтерських рухів.

"В першу чергу, хочу подякувати всім, хто залишився у Миколаєві, тримає творчу браму: працівникам і господарчій службі під керівництвом головного інженера і завідувача установчої системи", — сказав Артем Свистун.

Театр з 1 березня перейшов на простій, розповів директор. З тими робітниками, які виїхали за кордон, призупинили трудові відносини.

"Сподіваюсь, що коли закінчиться війна і буде мирний час, люди зможуть і будуть мати можливість повернутися додому, і продовжуватимуть свою роботу — служіння у нашому театрі", — сказав Артем Свистун.

З тими, хто залишився, розповів Артем Свистун, готували нові вистави, а репетиції відбувались онлайн.

"Ми розпочали нову програму — "Ми з України". Це програма для переселенців, для людей, які потребують особливої уваги. Розпочали деякі виїзні програми, ми продовжимо тішити наших діточок виставами, які ми показуємо не лише в Миколаєві, а й в інших містах", — сказав Артем Свистун.

Щодо безпеки глядачів, то у театрі є свої плани, щоб мінімізувати небезпеку.

"У Миколаєві дуже складно: щоденні обстріли, щоденні трагічні випадки, що відбуваються в нашому місті. А творче життя продовжується без перерви. Тому в Миколаєві необхідно створити локацію, де люди могли б безпечно дивитися вистави, навіть під час повітряної тривоги", — розповів Артем Свистун.

Нагадаємо, що 15 липня депутати Миколаївської обласної ради погодили перейменування Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру. З назви театру виключили слово "російський". 28 липня, на День державності, у центрі надання адміністративних послуг відбулась реєстрація театрального колективу з оновленою назвою — "Миколаївський академічний художній драматичний театр".