Мистецька артилерія: у Миколаєві пройшла культурно-мистецька акція до Дня Конституції

Мистецька артилерія: у Миколаєві пройшла культурно-мистецька акція до Дня Конституції

У Миколаєві сьогодні, 28 червня, чекала культурно-мистецька акція «Україна – це ми» до Дня Конституції України.

Про це повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

Спочатку у Каштановому сквері розгорнули виставку книжок, рушників, ляльок-мотанок та інших витворів декоративного мистецтва. Дітей розважали аквагримом, а також вони могли проявити свої здібності в різних творчих майстернях.

Також свою акція провела дівчина Вікторія Сокіл, про яку ми розповідали раніше. Нагадаємо, вона створила макет найбільшого літака у світі «Мрія». Дівчина має інвалідність і пересувається у візку. Вона виготовляє вироби з дерева: скриньки, годинники, сувеніри. З 2014 року Вікторія вирішила направити своє хобі на допомогу Збройним силам України. Виставляє вироби на продаж, а всі гроші направляє на потреби військовослужбовців. Макет «Мрії» навіть підписав Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Наразі Вікторія проводить лотерею, в ході якої розіграє макет. Гроші підуть на купівлю автівок для ЗСУ і на лікування самої дівчини.

Далі на гостей чекала гарна концертна програма, яка проїхала всю Миколаївщину. Як розповів СВІДОК.info начальник міського управління культури Юрій Любаров, це мистецька артилерія — поєднання військового оркестру і миколаївських співаків та хореографів.

«Це дуже патріотична і весела програма. Це той випадок, коли після концерту залишаються приємні спогади. Я сподіваюсь, що це буде не заключний виступ, але цю програму вже побачили в кожному районному центрі області. В Миколаєві вона виконуються втретє і я вважаю, що ті, хто прийшов на цей концерт, отримали дуже приємні враження».

Безпосередньо на сцені під акомпанемент військового оркестру 406-ої окремої артилерійської бригади імені генерала-хорунжого Олексія Алмазова Військово-Морських Сил Збройних Сил України миколаївські артисти виконували відомі хіти. Концерт був дуже запальним та сподобався глядачам заходу.