У Миколаєві «ЕЛУ Автодоріг» виявило причину затоплення Намиву після злив

У Миколаєві «ЕЛУ Автодоріг» виявило причину затоплення Намиву після злив

Велика злива, що накрила Миколаїв минулого тижня, показала слабкі місця у роботі дощової каналізації. Зокрема, під час обстеження мережі у мікрорайоні Намив, фахівці комунального підприємства «ЕЛУ Автодоріг» виявили, що основний зливовий колектор забруднений сміттям, що і перекрило вихід води.

Як тепер вирішують цю проблему – дивіться далі у сюжеті телеканалу «МАРТ».

Минулого тижня Миколаїв накрили великі зливи, внаслідок чого дощова каналізація не впоралась і дороги у деяких районах міста перетворилися на справжні ріки. Наразі фахівці комунального підприємства «ЕЛУ Автодоріг» обстежують мережі та вже виявили причину підтоплення мікрорайону Намив. Там основний зливовий колектор був повністю забруднений сміттям, що і перешкоджало виходу води.

"Відбувається вичищення колодязів зливової каналізації випуску річки Південний Буг з усього мікрорайону Намив. Із-за сильних нами піску з усіх доріг, сміття. Перед цим, ми відкрили колодязь зливної каналізації, який був закритий плитами. Екскаватором вичищаємо все сміття і воду, яка там є. Будемо далі дивитися, що там з трубопроводом", — розповів деталі Олександр Рудаков, спеціаліст КП «ЕЛУ Автодоріг».

До роботи залучили 6 працівників. Загалом на цій локації на момент зйомки вже вдалося витягнути більше 25 тонн сміття, однак і це не кінець. І це попри те, що роботи з очищення дощоприймачів та колектору проводяться систематично перед зливами, розповідає працівник підприємства.

"В момент злив нам дуже важко встигнути почистити дощову каналізацію. По місту в нас виходить десь 2200 дощоприймачів. На підприємстві всього 85 чоловіків і потрібно в такі моменти треба зробити це діло", — додав Олександр Рудаков.

Не допомагають комунальникам і недобросовісні містяни, які тільки сильніше забруднюють дощові каналізації. Не дивлячись на сміттєві баки, що знаходяться зовсім поруч, люди кидають сміття саме у зливові колектори.

"Це і пакети, речі, рубашки, брюки і навіть велосипеди доставали. Увесь цей бруд, чомусь, вважають, що треба викидувати саме в дощову каналізацію", — розповів Денис Барашковський, спеціаліст КП «ЕЛУ Автодоріг».

Роботи з очищення мережі ще тривають, однак рівень підтоплення у місті під час зливи у великій мірі залежить і від самих миколаївців, зазначає фахівець «ЕЛУ Автодоріг». Дощова каналізація — це не смітник