У Миколаєві простилися з полеглими бійцями підрозділу «Лють»

У Миколаєві простилися з полеглими бійцями підрозділу «Лють»

У Миколаєві сьогодні, 26 липня, у кафедральному соборі Касперівської ікони Божої Матері пройшла церемонія прощання з Сергієм Світликом та Сергієм Голімбієвським - бійцями штурмової бригади «Лють», колишніми патрульними поліцейськими.

Про це повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

Вони загинули, виконуючи бойове завдання зі звільнення територій України від окупантів, внаслідок підступного ворожого обстрілу.

Проститися із захисниками України прийшли родичі, колеги по службі та бойові побратими.

За словами начальника управління патрульної поліції у Миколаївській області Віталія Данили, під час роботи у патрулі хлопці сумлінно несли службу.

«Сергій Голімбієвський став до лав Миколаївського патруля з 2015 року, від початку формування нашого управління. Сергій Світлик прийшов до нашої патрульної родини трошки пізніше, у 2017 році, після служби в Збройних Силах України та участі у відсічі збройної агресії росії на сході нашої країни», - зазначив він.

Згадують хлопців й колеги по службі. Як розказав патрульний поліцейський Віктор Курило, він особисто знав обох загиблих і може з впевненістю сказати, що вони були справжніми патріотами.

«Мені дуже прикро, що трапилась ця трагедія. Вони гідно несли службу як поліцейські. Думаю, що вони були гарними військовослужбовцями. Я зустрічався з ними у місті, коли вони приїздили після навчань - вони були задоволені цим. Але сталося те, що сталося», - сказав Віктор Курило.

Зі взводу пана Віктора чотири патрульних вирішили приєднатися до «Люті». Двоє з них це були Сергії.

«Вони були друзями. Вони були героями! Вони були настільки чесні та справедливі і одного дня вирішили захищати свої сім'ї на передовій і записалися до «Люті» одними з перших», - каже волонтерка, пані Валентина.

Сергій Світлик допомагав й своєму рідному краю — Луганщині — як захисник та волонтер.

В останню путь воїнів їхні побратими проводжали, схиливши коліна.