Потреба часу: на комунальних підприємствах Миколаєва зростає попит на жіночу працю

Потреба часу: на комунальних підприємствах Миколаєва зростає попит на жіночу працю

Через війну та мобілізацію чоловіків на миколаївських комунальних підприємствах зростає попит на жіночу працю. Залежно від специфіки роботи в одних організаціях це помітно одразу, в інших проявляється поступово. 

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «МАРТ».

Тенденція на зростання є, констатують в департаменті житлово-комунального господарства Миколаєва.

Наразі жінки залучаються до дорожніх робіт, благоустрою, на об’єкти критичної інфраструктури. Зростає і кількість жінок-водіїв комунального транспорту. Тетяна вже два місяці керує трамваєм. Раніше мала досвід модельєрки і тренерки. Наголошує: помилково вважати роботу водія тільки чоловічою справою.

А от Олександра вже незабаром керуватиме тролейбусом. Її завжди цікавила транспортна галузь, каже дівчина, а ще мотивує приносити користь людям.

Водночас в департаменті ЖКГ визнають: повністю замінити жінками ті посади, де раніше були переважно чоловіки складно.

Труднощі з фізичним навантаженням дійсно є, зізнається слюсарка котельні Юлія. Проте це компенсує її досвід роботи на критичних об’єктах у минулому.

Неабияк важлива підтримка колективу і довіра керівництва, додає асфальтувальниця Галина. На КП «ЕЛУ Автодоріг» вона працює вже 5 років. Але під час великої війни перекваліфікувалася на інший напрям роботи, бо тут потрібні були працівники.

Попит на жіночу працю буде й надалі зростати, прогнозують в комунальній галузі. Тож це можливість для багатьох жінок спробувати себе в новій професії та здобути корисний досвід.