У Миколаєві планують реорганізувати бази-стоянки яхт

У Миколаєві планують реорганізувати бази-стоянки яхт

Перспективи осучаснення та розвитку річкової інфраструктури у Миколаєві обговорюють вже тривалий час. Зокрема, раніше вже підіймали загальні та правові питання використання водних просторів міста. Одним з важливих аспектів також є реорганізація баз-стоянок плавзасобів згідно чинного законодавства. Для розгляду цього моменту створили спеціальну робочу групу, до складу якої увійшли депутати міськради, представники громадськості та інші люди, дотичні до сфери водного транспорту.

Про це ідеться у сюжеті телеканалу «МАРТ».

- Чому ми не робимо усі заходи, які потребують миколаївці? Спускати на воду судна, давати в оренду, брати за це гроші. Всі зауваження має пропрацювати міська рада і на місцевому рівні прийняти відповідні закони. У пріоритеті завжди буде відпочинок людей та навчання дітей, – розповів депутат Миколаївської міської ради Дмитро Іванов.

Дмитро Іванов переконаний, вирішення питань щодо розвитку водної інфраструктури затримується через часті спекуляції стосовно начебто особистої вигоди представників влади при реорганізації баз-стоянок.

- У нас якось звикли – якщо розпочинаються подібні процеси, то це комусь вигідно і буде якась приватизація. Якесь таке ставлення – завжди шукають підвох. Тому група була зібрана – ми хочемо довести більшій кількості депутатів, що у нас нормальна ідея, яка відповідає закону. Хай читають закон, – сказав посадовець.

- Чому безперспективно сьогодні гальмувати це питання? Є законодавство, яке чітко визначило бази-стоянки для прогулянкових і спортивних яхт, – поділився представник регіональної платформи реформ Валерій Вєтров.

Представник регіональної платформи реформ Валерій Вєтров наголошує – якщо бази-стоянки не будуть реорганізовані згідно норм чинного законодавства, то адміністрація морських портів може просто закрити їх.

- Якщо ми не приймемо жодних рішень – бази-стоянки продовжать руйнуватися. Всі це розуміють. Тому спільними зусиллями ми продовжимо роботу над реорганізацією, щоб були враховані інтереси і дітей, які займаються, і власників плавзасобів, які обслуговуються, – додав він.

За підсумками зустрічі члени робочою групи запевнили – продовжать ретельно працювати над питанням. Окремо розглядатимуть кейс кожної бази-стоянки.