У Миколаєві обрали переможців Конкурсу мініпроєктів із соціального підприємництва

У Миколаєві переможцями Конкурсу мініпроєктів із соціального підприємництва стали восьмеро підприємців, кожен із яких отримає по 410 тис. грн на реалізацію бізнес-ідей. Конкурс проводила громадська організація Центр навчання і освіти дорослих "Південь" спільно з Агенцією розвитку Миколаєва.

Учасники пройшли навчання, отримали консультації від менторів, розробили свої бізнес-плани і представили їх на розсуд оціночного комітету. Всього в Конкурсі взяли участь 16 мешканців Миколаєва та сусідніх громад.

За тиждень до Конкурсу представники оціночного комітету отримали бізнес-плани, бюджет та опис кожного мініпроєкту. Вони мали можливість індивідуально оцінити кожен мініпроєкт за шістьма критеріями – команда, ринок, продукт/послуга, обґрунтованість та реалістичність витрат бюджету, сталість бізнес-ідеї та наявність соціальної складової.

На Конкурсі учасники представили свої бізнес-ідеї: на кожну презентацію було відведено 5 хвилин, стільки ж – на запитання. Також представники Оціночного комітету мали можливість надати свої коментарі до бізнес-планів та презентацій заявників. Максимально кожен заявник міг набрати 30 балів та ще 10 балів – за презентацію.

У результаті оціночний комітет обрав п’ятьох переможців, якими стали:

  • Тетяна Вязнікова з мініпроєктом «Курси домедичної допомоги SAMPLE» – 219 балів;
  • Анжела Захарова з мініпроєктом «Центр корекції та розвитку дитини «Ти Особливий» – 218 балів;
  • Катерина Пісна з мініпроєктом «Станція технічного обслуговування легкових автомобілів «Кардан» – 211 балів;
  • Ірина Губанова з мініпроєктом «Колористичний центр R.A.I.» – 206 балів;
  • Марина Фоміних з мініпроєктом «АДАПТ» – адаптивний спорт для вразливих категорій населення» – 204 бали.

За результатами конкурсу ГО «Центр навчання та освіти дорослих «Південь» та міжнародні партнери, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), вирішили підтримати ще трьох заявників, які довели, що їхні бізнес-концепції принесуть користь Миколаївській області:

  • Ольгу Бандуру з мініпроєктом «Молекулярна кухня у Сімейному кафе Funprostir» – 197 балів;
  • Юрія Бешевця з мініпроєктом «Районна автомайстерня «Гараж» – 178 балів;
  • Олександра Ковригу з мініпроєктом «Створення майстерні текстильного друку «Kasta Явкине» – 178 балів.

«Ми доклали максимум зусиль, щоб забезпечити прозорість та неупередженість конкурсу, а також створити для всіх заявників рівні умови, в яких вони могли б розробити бізнес-плани, презентації та навчитися презентувати свої мініпроєкти. Кожен заявник мав можливість відвідати консультації з нашими менторами, і їх кількість не була обмеженою. А до Оціночного комітету ми запросили представників різних інституцій, що дозволило забезпечити чесне та об’єктивне оцінювання представлених мініпроєктів», – розповіла менеджерка проєкту Анна Нікуліна.

Самі учасники дуже позитивно оцінили й курс, і конкурс.

Проєкт «Соціальне підприємництво в Миколаєві» реалізовується за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна «Зміцнення громадської довіри (UCBI)».