Пісні старого яхт-клубу: у Миколаєві пройшов легендарний фестиваль

Пісні старого яхт-клубу: у Миколаєві пройшов легендарний фестиваль

У Миколаївському академічному художньому драматичному театрі 29-го липня відбувся 17 фестиваль "Пісні старого яхт-клубу". До заходу долучилося понад 120 слухачів та 20 виконавців.

Про це кореспондентам Суспільного розповів організатор фестивалю Євген Долгов.

За словами Євгена Долгова, у 2022 році захід не організовували, а у 2023 році змінили традиційну локацію, обласний яхт-клуб, на театр.

На фестивалі виступали миколаївські співаки та поети, які виконували народні, авторські пісні, а також шлягери української естради.

"Цьогоріч ми його організували на зло всім нашим ворогам. Ми зібрали співаків, які залишилися у Миколаєві, які продовжують працювати, творити. Ми хочемо зустрітися з нашими миколаївцями. Були пісні українською мовою, нові пісні. Були прем’єри пісень. Ми запросили наших друзів з Баштанки та з інших районів нашої Миколаївської області", — сказав організатор фестивалю.

До повномасштабної війни фестиваль тривав від чотирьох до восьми годин, а 29-го липня 2023 року планували вкластися у дві години, говорить Євген Долгов.

"На таких фестивалях повинні наші глядачі бачити різні покоління. І молоденьких, і трішки старших, і дуже маленьких. Тож я з радістю беру участь. Я себе відношу до молоденьких, як би це не було. Душею, душа (у мене – ред.) молода", — розказала виконавиця Ірина.

Слухачка Наталя говорить, зворушена тим, що "Пісні старого яхт-клубу" продовжуються.