В Миколаївському академічному українському театрі драми та музичної комедії розпочався 90-й ювілейний театральний сезон

В Миколаївському академічному українському театрі драми та музичної комедії розпочався 90-й ювілейний театральний сезон

Бенефіс двох зірок українського театру: заслужених артистів України Світлани Нікітасенко та Андрія Деріка відкрив театральний сезон на великій сцені. Загалом 90-й театральний сезон - унікальний. Власне, як і кожен з них має свою родзинку. Але цей особливий, адже приурочений до круглої дати. В театральному році глядачів чекають аж три бенефіси відомих артистів театру.  Андрій Дерік та Світлана НІкітасенко особливого представлення не потребують. Андрій в українському театрі вже близько 20 років, Світлана Нікітасенко - 10.

Це не просто провідні актори, навколо них акумулюється творча енергія. - зазначив перед прем'єрою головний режисер театру Олег Ігнатьєв.

Світлана Нікітасенко
Андрій Дерік

 

Бенефіс для артиста це завжди особливе визнання. Можливо і найважливіше. Це той момент, коли між глядачами та бенефіціантом встановлюється своєрідний, тісний зв'язок. У свій зоряний вечір і Андрій Дерік, і Світлана Нікітасенко з'являлись на сцені в улюблених образах та ролях. Більше того на бенефісі здійснюються мрії акторів. Є можливість зіграти ролі, про які вони завжди мріяли. От, наприклад, Андрій Дерік вперше приміряв себе в ролі Командора у епізоді з твору "Камінний господар" Лесі Українки та роль Квазімодо у "Соборі паризької Богоматері" Ільїна. А Світлана Нікітасенко роль королеви Єлизавети з твору Розумовської  "Ваша сестра і полонянка". А також знову відчула себе в променях слави в одній із своїх найяскравіших ролей - Горпини Парамонівни з твору "Майська ніч"

 

Єдина новина, яка трошки засмутила глядачів перед початком - це відсутність директора українського театру Миколи Берсона, який зазвичай традиційно сам відкривав велику сцену. Як виявилось, він захворів та наразі лежить в лікарні. Проте його підтримали оваціями глядачі. Акторський та режисерський склад впевнені, що любов миколаївців та неймовірна атмосфера переповненої  зали, передадуться Миколі Берсону та посприяють одужанню.