На деокупованих територіях Миколаївщини виявлено та вилучено 2289 різнокаліберних боєприпасів

На території м. Снігурівка та інших населених пунктах Миколаївської області де велись активні бойові дії продовжуються роботи по розмінуванню та приведенню їх в безпечний стан.

Про це повідомляє ГУ ДСНС області.

Наразі саме на Снігурівщині, працюють 7 піротехнічних розрахунків з Миколаївської, Одеської, Кіровоградської, Черкаської областей та 3 спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (Одеська область).

Загалом на Миколаївщині щодня працюють 10 піротехнічних розрахунків ДСНС.

Починаючи з 11 листопада та станом на 14 грудня піротехніками обстежено 622 га територій, виявлено та вилучено 2289 різнокаліберних боєприпасів в межах Баштанського та Миколаївського районів області.

14 грудня піротехніками ДСНС, шляхом контрольованого підриву, знищено боєприпаси, виявлені протягом трьох минулих тижнів на Снігурівщині - 617 одиниць.
Головне управління ДСНС України у Миколаївській області звертається до громадян, особливо до жителів деокупованих територій та районів ведення активних бойових дій Піротехніки щодня працюють над очищенням нашого краю від російських снарядів. Ця робота вкрай важка та небезпечна, тож:

  • не наближайтеся до небезпечних знахідок,
  • не проводьте будь-які дії в разі виявлення боєприпасів або їх уламків.
  • натрапили на підозрілий або вибухонебезпечний предмет — одразу телефонуйте до екстрених служб по лінії 101 або 102!

Так ви зможете убезпечити себе від травмування та загибелі.