До Миколаєва надійшов новий шкільний автобус з Латвії

Днями до Миколаєва доставили новий шкільний автобус. Такий подарунок зробили наші друзі з Латвії.

"Це один з семи автобусів, які були передані в різні міста України", - розповів секретар міської ради Дмитро Фалько.

Оскільки миколаївські навчальні заклади працюють в режимі онлайн, наразі потреби в перевезень школярів немає. Тому подарований нам транспорт використовуватимуть для потреб спортивних шкіл.

"Наші спортсмени беруть участь у змаганнях, в тому числі й за кордоном. Тому цей автобус ми зможемо використовувати для здійснення міжміських та приміських перевезень юних спортсменів", - зазначив Дмитро Фалько.

Цікаво, що автобус до Миколаєва також доставив гуманітарну вантаж. Йдеться про допомогу для школярів - дитячий одяг, шкільна канцелярія тощо. Все це передадуть діткам з соціально незахищених сімей.

Надання допомоги стало можливим завдяки зусиллям багатьох людей. В першу чергу, це народ Латвійської Республіки. Також до доброї справи долучились Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Республіці Латвія Олександр Міщенко, громадська організація “Agendum”.

Окремо висловлюють подяку уповноваженому із захисту державної мови Тарасу Креміню, який координував процес з боку Миколаєва. Це вже не перша допомога від нашого земляка. Раніше за ініціативи Тараса Креміня Миколаєву передали унікальну каналопромивну машину.