Миколаївські слідчі поліції повідомили про підозру зловмисникам за несплату майже 60 млн гривень податків у бюджет

Викрили протиправну діяльність двох мешканців Миколаївщини слідчі слідчого управління обласної поліції спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області ДСР НПУ за процесуального керівництва обласної прокуратури.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що у 2020 році фігуранти шляхом здійснення експортних операцій із вивезення за межі митної території України сільськогосподарської продукції вартістю близько 340 млн грн подали до податкових органів недостовірні звіти та не повернули валютну виручку.

-Внаслідок протиправних дій у встановлені діючим законодавством строки зловмисники не сплатили податок на прибуток та таким чином державний бюджет недоотримав податок у сумі майже 60 мільйонів гривень, - зазначив начальник обласного главку поліції Сергій Шайхет.

Нині слідчі поліції повідомили двом зловмисник про підозру у вчиненні злочину, передбаченего ч. 3 ст. 212 «Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до двадцяти п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області